Klasyczny sos do sajgonek
Mawia się, że klasyka broni się sama. Często dotyczy to również kuchni, w tym także sajgonek. W tradycyjnym ujęciu podaje się je z sosem inspirowanym wietnamskim sosem nuoc cham. Jest to bardzo ciekawy w smaku sos, który stanowi połączenie aż czterech smaków – słodkiego, słonego, kwaśnego i ostrego.
Do jego przygotowania potrzebne są takie składniki jak ocet ryżowy, sos rybny lub sojowy, cukier, sok z limonki, czosnek i papryczki chili. Zrobienie tego rodzaju sosu jest szybkie i banalnie proste – w najłatwiejszej wersji wszystkie składniki wystarczy jedynie zblendować.
To z pewnością jeden z najlepszych sosów do sajgonek, z którym smakują one naprawdę obłędnie. Co ciekawe, w praktyce tego rodzaju sos sprawdzi się nie tylko do sajgonek – doskonała kompozycja smaków sprawia, że pasuje do naprawdę wielu dań, zarówno warzywnych, jak i mięsnych, czy też tych z owocami morza lub makaronem.
Do jego przygotowania potrzebne są takie składniki jak ocet ryżowy, sos rybny lub sojowy, cukier, sok z limonki, czosnek i papryczki chili. Zrobienie tego rodzaju sosu jest szybkie i banalnie proste – w najłatwiejszej wersji wszystkie składniki wystarczy jedynie zblendować.
To z pewnością jeden z najlepszych sosów do sajgonek, z którym smakują one naprawdę obłędnie. Co ciekawe, w praktyce tego rodzaju sos sprawdzi się nie tylko do sajgonek – doskonała kompozycja smaków sprawia, że pasuje do naprawdę wielu dań, zarówno warzywnych, jak i mięsnych, czy też tych z owocami morza lub makaronem.