Sajgonki to rewelacyjna propozycja dla wszystkich, którzy uwielbiają azjatyckie smaki. Starannie dobrane składniki tworzą różnorodne kompozycje, m.in. warzywne i mięsne. Z czym mogą być sajgonki? Poznaj 5 obłędnie smacznych propozycji z oferty Asia Cook. Wszystkie przygotujesz w piekarniku, dzięki czemu będą rewelacyjnie chrupiące.
1. Sajgonki z warzywami
W skład gotowych sajgonek z warzywami wchodzą m.in. marchew, biała kapusta i fasola mung. Kompozycja jest lekka i odpowiednia na każdą okazję. Sajgonki w tej wersji najczęściej serwuje się podczas spotkań z przyjaciółmi i bliskimi. Ich smak podkręca sos sweet chili.
2. Sajgonki z kimchi i tofu
Perfekcyjne połączenie ostrego kimchi (pikantnych sfermentowanych warzyw) i delikatnego tofu zachwyci każdego. Smak jest nieoczywisty, a jego walory uwypukla dołączony do sajgonek sos sweet chili. To propozycja idealna dla wszystkich, którzy lubią próbować nowych kombinacji składników.
3. Sajgonki z wędzonym tofu
Sajgonki z wędzonym tofu i sporą porcją doskonale dobranych warzyw, to smaczna przekąska w azjatyckim stylu. Wyszukany smak, unikalna konsystencja i chrupiąca panierka sprawiają, że apetyt rośnie w miarę jedzenia. Jeśli sajgonki z piekarnika podasz z dołączonym sosem sweet chili, mogą one zachwycić Twoich gości lekko pikantną nutą.
4. Sajgonki z kurczakiem - na każdą okazję
Doskonały w smaku farsz z kurczaka uzupełniają perfekcyjnie dobrane warzywa i mieszanka aromatycznych przypraw. Orientalne nadzienie jest sycące, dzięki czemu sajgonki z piekarnika idealnie nadają się na gorące danie, serwowane w trakcie przyjęcia.
5. Sajgonki z wieprzowiną - wyjątkowo smaczne!
Sajgonki z wieprzowiną to obłędnie smaczna propozycja na imprezowy stół: przekąski nie trzeba długo przygotowywać, dodatkowo - świetnie współgra z wieloma dodatkami, w tym surówką z białej kapusty. Tę wersję orientalnego przysmaku pokochają zwłaszcza zwolennicy dań mięsnych i bogatych w dodatki.