
Słodki: sweet chili – uniwersalny sos do sajgonek
Jeśli miałby istnieć jeden sos, który pasuje do absolutnie każdej wersji sajgonek, byłby to sweet chili. Stanowi on kwintesencję harmonijnego połączenia słodyczy, delikatnej ostrości i subtelnej kwaskowości, doskonale podkreślając chrupiącą strukturę ciasta i sprawia, że każdy kęs rozpływa się w ustach. Sweet chili jest uniwersalnym wyborem, ponieważ świetnie komponuje się zarówno z sajgonkami warzywnymi, jak i mięsnymi.
Karmelizowana nuta tego dipu równoważy smak bardziej wyrazistych farszów, takich jak sajgonki z kimchi i tofu czy sajgonki z kurczakiem. Nic dziwnego, że to właśnie ten sos znajduje się w każdym zestawie Asia Cook. Jego delikatna pikantność i subtelna słodycz czynią go idealnym kompanem dla azjatyckich smaków.
Karmelizowana nuta tego dipu równoważy smak bardziej wyrazistych farszów, takich jak sajgonki z kimchi i tofu czy sajgonki z kurczakiem. Nic dziwnego, że to właśnie ten sos znajduje się w każdym zestawie Asia Cook. Jego delikatna pikantność i subtelna słodycz czynią go idealnym kompanem dla azjatyckich smaków.