
Jak odgrzać sajgonki w piekarniku?
Sajgonki, podobnie jak klasyczne naleśniki, najlepiej smakują na świeżo. Co jednak zrobić, jeśli chcesz je odgrzać na drugi dzień lub zabrać do pracy, wiedząc, że wystygną? Jeśli zależy ci na zachowaniu ich chrupiącej skórki, to jedną z najlepszych metod na podgrzewanie sajgonek jest podgrzewanie w piekarniku. Oto kroki odgrzewania, jakie w tym kontekście warto podjąć:
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 230°C z funkcją termoobieg.
- Ułóż sajgonki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ważne, aby nie były ułożone zbyt ciasno, żeby ciepło rozchodziło się równomiernie.
- Piecz przez ok. 13 minut, obracając sajgonki w połowie czasu, aby równo się zarumieniły z każdej strony.
- Gotowe sajgonki wyjmij z piekarnika i odczekaj chwilę, by nie były zbyt gorące.