Popularność sajgonek nie maleje. Przeciwnie - zwolenników treściwego farszu, zawiniętego w cienkie ciasto pszenne lub papier ryżowy jest coraz więcej. Nic dziwnego, że oferta gotowych sajgonek budzi tak duże zainteresowanie. Wciąż nie miałeś okazji ich spróbować? Poznaj 6 powodów, dla których nie powinieneś dłużej czekać!
1. Różnorodność wariantów smakowych
Gotowe sajgonki z oferty Asia Cook są dostępne w 5 wersjach smakowych: z kurczakiem, wieprzowiną, wędzonym tofu, warzywami oraz kimchi i tofu. Każda kompozycja składników została starannie przemyślana: farsz zawiera dużą ilość warzyw, a smak sajgonek ma podkręcać dodany sos sweet chili. Lekko pikantna nuta tym daniom zdecydowanie wychodzi na dobre.
2. Krótki czas przygotowania (łatwe przygotowanie)
Gotowe sajgonki mają tę przewagę nad domowymi, że… są gotowe w zaledwie kilka minut. Dania z oferty Asia Cook podlegają co prawda koniecznej obróbce termicznej, jednak jest ona naprawdę krótka: sajgonki możesz smażyć (2-5 minut) lub piec (ok. 13 minut), uwalniając w ten sposób idealny smak i interesujący aromat dania.
3. Różne sposoby przygotowania - smażenie lub pieczenie
Uważasz, że sajgonki smażone na głębokim tłuszczu są ciężkostrawne? A może ograniczasz spożycie potraw, do przyrządzenia których wykorzystuje się duże ilości oleju? Wybierając gotowe sajgonki z oferty Asia Cook, masz wybór: możesz je smażyć na patelni (około 5 minut) lub we frytkownicy (2 minuty) albo piec piekarniku nagrzanym do 230 stopni Celsjusza (13 minut). Pamiętaj, że pieczone sajgonki nie wymagają odsączania i są obłędnie chrupiące!
4. Możliwość dopasowania do indywidualnych preferencji smakowych - dodatki do sajgonek
Gotowe sajgonki są aktualnie dostępne w 5 wersjach smakowych i mogą być łączone z wieloma (bardzo różnymi!) dodatkami. To sprawia, że z łatwością możesz dopasować je do indywidualnych preferencji smakowych. Co pasuje do sajgonek? M.in. sosy, takie jak sos sweet chili, gęsty sos fistaszkowy, sos na bazie masła orzechowego, sos słodko-kwaśny oraz sos sojowy oraz sałatka ze świeżych warzyw i ryż.
5. Uniwersalność - możliwość serwowania bez względu na okazję
Gotowe sajgonki są szalenie uniwersalne: to idealny wybór na przekąskę, przystawkę, obiad albo kolację. Ponieważ możesz łączyć je z wieloma dodatkami, możliwości kulinarne, jakie stwarzają w polskiej kuchni, są niemal nieograniczone.
6. Wysokiej jakości składniki
Jeśli zdecydujesz się na sajgonki z oferty Asia Cook, zyskasz pewność doskonałej jakości. Wszystkie dania gotowe wykorzystują kompozycje składników sprawdzonego pochodzenia. Zastosowane produkty cechują się świeżością i wysoką jakością, dzięki czemu możliwe jest osiągnięcie perfekcyjnego smaku.